Welkom bij HulpMaatje Rhenen.

Als vrijwilligersorganisatie helpen we burgers van de gemeente Rhenen de weg omhoog te vinden. Door de inzet van vrijwilligers kunnen we medeburgers op een efficiënte en sociale & informele manier helpen zodat eenieder naar vermogen in de samenleving kan deelnemen. Als Stichting HulpMaatje Rhenen hebben we daar ideeën over die we ten uitvoer willen brengen. Hier werken we dagelijks hard aan met onze coördinatoren en onze maatjes. 

HulpMaatje Rhenen is ontstaan in december 2020 uit een samengaan van Stichting SchuldHulpMaatje Rhenen, Noodfonds Rhenen en het Netwerk tegen Armoede. Hiermee is HulpMaatje Rhenen nu de koepel voor de volgende organisaties:

Deze organisaties werken samen, maar ieder op een specifiek terrein, want in de praktijk komen we samengestelde problemen tegen waardoor burgers minder goed kunnen participeren en het hoofd boven water kunnen houden. De bovenliggende doelstelling is om de zelfredzaamheid van de inwoners van de gemeente Rhenen te vergroten op het gebied van financiën, administratie en het zoeken van een baan. Wij bieden hierin zowel voor kortere of langere tijd ondersteuning om de zelfredzaamheid tot stand te brengen. We werken hierin samen met de gemeente Rhenen.